BEAUTY BLOG, FRESH TALK

5 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ – ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ανάμεσα σε μια καθημερινά απαιτητική επαγγελματική ζωή, σε δύσκολες, φοβερά δυσάρεστες κοινωνικές εξελίξεις και παράλληλα στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την «καλή» - αύθραυστη και πάντα ευχάριστη εικόνα μας στα social media και τις συναναστροφές μας, κινδυνεύουμε να καταστρέψουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε: τον εαυτό μας. Η διαρκής σύγκριση του εαυτού και της ζωής μας με τους άλλους και η εστίαση στα δικά μας - «μεγάλα ελαττώματα» μπορεί να αποβεί καταστροφική, αφού επηρεάζει την αυτοεκτίμησή μας, την ζωή μας αλλα και την υγεία μας. 

Η καθημερινή ανάγκη για επιβίωση κινδυνεύει να μας κάνει να χάσουμε τις βασικές μας αξίες και αυτό είναι κάτι που πιστεύουμε οτι πρέπει να αλλάξει. Εδώ, θέλουμε να σε προτρέψουμε να κάνεις κάτι για σένα. Να σε κάνουμε να πιστέψεις και να διαπιστώσεις οτι δεν είναι όλα  ένα “marketing”, ένα ακόμη «ψέμα» που θα σε απογοητεύσει στην πορεία. Εδώ, θέλουμε να αλλάξουμε το δέρμα σου αλλα ναι, και την ψυχολογία σου! 

Πάρε λοιπόν τον χρόνο σου και διάβασε κάποιους απο τους τρόπους που πιστεύουμε οτι θα βελτιώσουν το μυαλό και την ζωή σου!

Στην The Pionears, η φιλοσοφία μας ήταν πάντα να είμαστε εδώ - δίπλα σε όλους. Γι’αυτό και «Τhe Pio-nears). Να είμαστε αληθινά ευγενικοί και ειλικρινείς. Να μιλάμε γι’αυτό που γνωρίζουμε καλά, την υγεία του δέρματος, αλλα και γι’αυτά που φέρνουν την υγεία στην ψυχή. Κανείς δεν γνωρίζει τί περνάει ο διπλανός μας, τί σταυρό κουβαλάει, με τί πόνο ξαπλώνει τα βράδια στο κρεβάτι του, τί νιώθει κοιτόντας τον εαυτό του στον καθρέφτη κάθε πρωί.

Σταμάτα να κάνεις αρνητική κριτική στον εαυτό σου

Είναι αλήθεια: Κάποιες φορές είμαστε ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μας και η εσωτερική φωνή μας υπενθυμίζει οτι ίσως δεν είμαστε και τόσο καλοί. Θυμήσου όμως οτι εσύ και μόνο εσύ μπορείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Πάρε τον χρόνο που χρειάζεσαι για να διαπιστώσεις πόσα έχεις καταφέρει, να εστιάσεις σε αυτά που αγαπούν σε σενα οι άλλοι γύρω σου και φυσικά, να ανακαλύψεις άλλα τόσα θετικά - για τα οποία θα σε αγαπήσεις εσύ. Μην ξεχνάς οτι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου είναι ο εαυτός σου. Και είναι ο καλύτερός σου φίλος!

Να σε αγαπάς, να σε προσέχεις

Συγχώρεσε εσένα. Νοιάξου για σένα. Πρόσεξέ σε. Και κοίτα να δεις πώς κάπως έτσι θα σε αγαπήσεις τόσο πολύ! Βρες καθημερινά χρόνο για σένα, για το δέρμα σου, για το σώμα σου. Διάβασε το βιβλίο σου, δες την σειρά που λατρεύεις, περιποιήσου με αγάπη το δέρμα σου, διάλεξε το καλύτερο γι’αυτό! Σου προτείνουμε να έχεις δίπλα στο κομοδίνο σου, στο γραφείο σου, στο μπάνιο σου το χαλαρωτικό μας spray Hypnosis Body & Pillow Spray, για τις στιγμές εκείνες που χρειάζεσαι να χαλαρώσεις. Αγάπησε τις τέλειες ατέλειες σου, όλα αυτά που τελικά ναι, είσαι ο υπέροχος-μοναδικός εσύ!

Σταμάτα να σκέφτεσαι πώς σε βλέπουν οι γύρω σου

Δεν πρέπει να σε νοιάζει. Εστίασε σε αυτά που ευχαριστούν εσένα και την ψυχή σου, αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς, να νιώθεις όμορφα με εσένα. Επιβράβευσε εσένα και όσα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα. Θα διαπιστώσεις οτι τελικά δεν τα έχεις πάει και τόσο άσχημα! Και φυσικά μην ξεχνάς οτι καμία σημασία δεν έχει πώς σε βλέπουν οι άλλοι, γιατί δεν είναι ΕΣΥ! Κι εσυ, σε ξέρεις καλύτερα απ’όλους.

Ξεκουράσου

Οπως ακούς αυτή την «απαιτητική» φωνή μέσα σου που σε κριτικάρει, έτσι πρέπει να ακούσεις και την άλλη φωνή που σου ζητάει χρόνο, χώρο και ξεκούραση. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου την προσοχή που του αξίζει!

Μίλα ευγενικά στους γύρω σου

Είναι τόσα τα προβλήματα και οι δραματικές κοινωνικές εξελίξεις που ο καθένας μας έχει αποτραβηχτεί απ’τους γύρω του. Έχει απόγνωση, στεναχώριες και μία εσωτερική ανάγκη να εκδηλώσει τα αρνητικά αυτά συναισθήματα. Όμως, στη θέση που είσαι εσυ, είμαι κι εγώ, και ο συνάδελφός σου, και με άλλα λόγια, όλοι! Μην μιλάς άσχημα σε ανθρώπους που στο τέλος της ημέρας είναι στην ίδια - ή τουλάχιστον - στην αντίστοιχη κατάσταση με εσένα. Θυμήσου οτι η αγάπη και η ευγένεια μπορούν - πιστεύουμε βαθιά - να αλλάξουν τον κόσμο! Και να σου πούμε και κάτι; Την επόμενη φορά που στην απόγνωσή σου θα λύσεις με ευγένεια την όποια διαφορά σου, θυμήσου πόσο όμορφα θα νιώσεις για σένα.

Η Νο1 προτεραιότητά σου είσαι εσύ σε κάθε περίπτωση. Και ήρθε η στιγμή να το διαπιστώσεις. Γράψε μας στα σχόλια τί κάνεις εσύ - για σένα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *